Нутриціологи радять зосереджуватися не на самих продуктах або стравах, а застосовувати прийом, який легко допоможе урізноманітнити меню в осінньо-зимовий період, пише myheal
Спосіб приготування продукту | Приклад |
Заморожування | Ягоди, всі види зелені, овочі, риба та морепродукти |
Свіжість | Ківі, цитрусові, банани, гранат, імбир, буряк, морква, зелень, всі види капусти, часник, гарбуз, зелень, авокадо |
Сушіння | Гриби, спеції (куркума, кмин), всі види горіхів, насіння соняшника, льону і гарбуза, бобові (нут, сочевиця, квасоля, маш) |
Квашення/соління | Капуста, огірки, помідори, оселедець, морська капуста, морква по-корейськи |
Консервація | Тунець у власному соку, оливки, огірки та помідори, кукурудза, квасоля |
Чаї | Меліса, м’ята, ехінацея, чебрець, шипшина, обліпиха |
Щоб організм не відчував дефіциту вітамінів, мікро- та макроелементів, бажано протягом холодної пори року більше вживати:
- Овочів
Їх легко адаптувати і ввести в свій раціон у будь-яку пору року. Доречно обирати сезонні. Звичайні моркву, гарбуз і буряк можна розбавити капустою (броколі, цвітна, кольрабі, пекінська, червона, брюссельська), редисом, ріпою, редькою, пастернаком, селерою, бататом, гарбузом. Овочі – чудове джерело вітамінів, мікроелементів та клітковини, яка необхідна організму для здорового процесу травлення та виведення токсинів.
- Зелені
Це має бути як заморожена, так і свіжа кінза, фризе, м’ята, рукола, кріп, петрушка, ромен, щавель, шпинат. Зелень корисна завдяки високому вмісту фолієвої кислоти, магнію, вітамінів С і К, бета-каротину, антиоксидантних сполук та клітковини.
- Куркуми
Ця спеція має потужну доведену протизапальну і антиоксидантну дію, знімає запалення в тканинах, налагоджує функцію травлення та підтримує імунну систему. Її можна додавати абсолютно до всіх страв: соусів, супів, смажених, печених та тушкованих страв з риби і м’яса, яєць, салатів та овочів.
- Ягід
Невелика порція свіжих або заморожених ягід максимально наситить організм клітковиною, органічною вологою, кислотами, антиоксидантами та флавоноїдами. Вони допомагають знизити ризик захворювань, зокрема, вірусних. Варто надати перевагу локальним ягодам: малині, полуниці, ожині, чорній смородині, порічці, аґрусу, чорниці. І не забувати про журавлину, калину, годжі, родзинки.
- Шипшини
Доступне джерело й абсолютний чемпіон з вітаміну С, який бере участь у формуванні міцного імунітету. Як відомо, вітамін С не накопичується в організмі й доволі швидко покидає його. Тому важливо регулярно отримувати його з продуктів. Найпростіше це зробити – приготувати напій з плодів шипшини.
Варто додати, що багато з вказаних продуктів мають приємний бонус – противірусний потенціал. Вони містять флавоноїди, вітаміни, антиоксиданти, мають протизапальні властивості, борються з вільними радикалами. Але саме тільки здорове харчування не захистить від вірусних інфекцій – підсилить їхню дію прийом противірусного препарату, виготовленого на основі флавоноїдів – природних компонентів, що не дають вірусам розмножуватися в організмі. Такі противірусні препарати прямої дії ефективні та безпечні, за порадою лікаря можуть використовуватися з метою лікування й профілактики грипу, ГРВІ, застуд дітьми і дорослими.
Your ability to distill complex concepts into digestible nuggets of wisdom is truly remarkable. I always come away from your blog feeling enlightened and inspired. Keep up the phenomenal work!
hiI like your writing so much share we be in contact more approximately your article on AOL I need a specialist in this area to resolve my problem Maybe that is you Looking ahead to see you
What i dont understood is in reality how youre now not really a lot more smartlyfavored than you might be now Youre very intelligent You understand therefore significantly in terms of this topic produced me personally believe it from a lot of numerous angles Its like women and men are not interested except it is one thing to accomplish with Woman gaga Your own stuffs outstanding Always care for it up
Thank you for the good writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to far added agreeable from you However how could we communicate
Usually I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very compelled me to take a look at and do so Your writing taste has been amazed me Thanks quite nice post