Яку роль мікробіом кишківника відіграє у формуванні психічного здоров’я
Мікроби повністю покривають людське тіло. Проте основна їх частина живе у шлунково-кишковому тракті та звідти впливає на здоров’я людини, пише ...
Організм без дефіциту: якими продуктами варто забезпечити зимовий раціон
Нутриціологи радять зосереджуватися не на самих продуктах або стравах, а застосовувати прийом, який легко допоможе урізноманітнити меню в осінньо-зимовий період, ...
Кожен вид рослинної олії має свої переваги та недоліки
З рослинними оліями смажать, тушкують, запікають, заправляють, поливають, додають тощо. Олії містять корисні жири, вітаміни, антиоксиданти, але водночас це дуже ...
Дефіцит вітаміну D у дитинстві вчені пов’язали з певними проблемами в дорослому віці
Рівень вітаміну Д загалом важливий для міцності кісток та здоров’я імунної системи, проте особливо критичним він є у дитинстві. Адже ...
Ефект флавоноїдів: як вони допомагають зберігати здоров’я
Що їсти та пити – дослідили науковці. Споживання продуктів та напоїв, багатих на флавоноїди, може знизити ризик деменції на 28%, ...