Саме в цьому віці у чоловіків часто розвивається остеопороз, вони страждають від низької кісткової маси або остеопенії
Цікаве дослідження провели під керівництвом професора Ширіна Хушманда в державному університеті Сан-Дієго. У ньому взяли участь 57 здорових чоловіків віком 50-79 років. Протягом дванадцяти місяців частина добровольців щодня вживала 100 г чорносливу, а інша – ні. За рік аналіз показав значне зниження біомаркерів руйнування кісток у групі вживання чорносливу. У контрольній групі особливих змін не сталося. Крім того, у чоловіків, які їли чорнослив, покращилася геометрія кісток, що вказує на зміцнення, пише news-medical.
Раніше вивчення остеопорозу та здоров’я кісток були зосереджені переважно на жінках, особливо в період постменопаузи. Тоді також було доведено декількома дослідженнями, що щоденне вживання 50-100 г чорносливу призводить до збільшення кісткової маси та зниження руйнування кісток. Але здоров’я кісток – це проблема не лише жінок.
Читайте також: Внесено зміни до інструкції: український препарат показав подвійну дію на SARS-CoV-2
Чоловіки також мають подбати про те, як захистити свої кістки. Чорнослив – це багатий на поживні речовини продукт, який забезпечує чоловіків профілактичним і смачним варіантом зміцнення здоров’я кісток.
Наразі проводяться додаткові дослідження впливу чорносливу на здоров’я кісток людини. Так, наприклад, в університеті штату Пенсільванія планується вивчати, як споживання різної кількості чорносливу протягом року вплине на стан здоров’я жінок у постменопаузі. Крім того, дослідники розглянуть вплив чорносливу на запалення та здоров’я кишківника.