Люди, що працюють з більшою ймовірністю захворіють на грип

Люди, що працюють з більшою ймовірністю захворіють на грип

У людей, що працюють у сфері продажів, ймовірність зараження грипом на 40% вища, ніж у фермерів

Ті, хто працює має на 35% більше шансів заразитися вірусом грипу. Це підтверджує припущення про шлях поширення хвороби, що впливає на проблеми державних і приватних компаній: від оптимального управління робочими місцями до рішень щодо відпусток через хворобу та віддаленої роботи.

Вчені з університету Арканзасу виявили значні відмінності у захворюваності на грип серед представників різних професій і галузей. Наприклад, у людей, що працюють у сфері продажів, ймовірність зараження грипом на 40% вища, ніж у фермерів. Що стосується галузей, то освіта, охорона здоров’я і соціальні послуги показали, що ймовірність зараження у них на 52% вище, ніж у гірничодобувній промисловості. У результатах враховувалися індивідуальні характеристики, зокрема вакцинація, медична страховка та інші фактори, пише news-medical.

Міжгалузеву різницю у захворюваності на грип не можна повністю пояснити відмінностями у галузевій професійній структурі, тому вченим довелося розглядати ступінь людського контакту і взаємодії на роботі як потенційний механізм зараження. Виявилося, що більш часті контакти з людьми на роботі безпосередньо пов’язані з високими показниками зараження. І залежать від розміру підприємства, кількості робочих місць і відпрацьованого часу.

Читайте ще: Лікарка розповіла, як уберегтися від інфекції цього літа

За словами вчених, ці результати їх особливо не здивували. Але ще раз підтвердили, що це має відношення до розуміння поширення грипу та інших інфекційних захворювань, що передаються повітряно-крапельним шляхом і тісним контактом з людьми. Той факт, що ризик зараження варіюється залежно від професії і галузі, відкриває можливості для формування політики для боротьби з хворобами і, можливо, пандеміями. Враховуючи це, отримані результати забезпечать фундамент для організаційних заходів, що захистять робітників та оптимізують виробництво.